Inhoudsopgave:

Één serieuze gegadigde

Door een uitspraak van de Hoge Raad moet de gemeente bij de uitgifte van grond gelijke kansen geven aan geïnteresseerden. Een selectieprocedure hoeft niet als vooraf vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat slechts één gegadigde voor de grond in aanmerking komt.

De gemeente meent dat in dit geval de uitzonderingsregel zoals genoemde in het arrest van toepassing is en er sprake is van maar één serieuze gegadigde gelet om de volgende reden.

C2000 communicatiesysteem

Met het verhuren van het desbetreffende perceel grond geeft de gemeente Leeuwarden tijdelijk invulling aan het in stand houden van het C2000 communicatiesysteem voor de hulpdiensten. Deze antenne zit momenteel op het gebouw van de voormalige ING (paddenstoel). Doordat deze kantoorlocatie verbouwd wordt tot appartementen komt deze zendmast (tijdelijk) te vervallen. Daar het noodzakelijk is voor de hulpdiensten om met elkaar te communiceren is deze locatie als tijdelijke locatie voor deze C2000 zendmast naar voren gekomen. Er moet een antenne in de onmiddellijke nabijheid van de huidige locatie aanwezig zijn. Het gemeenteperceel is daarvoor uitermate geschikt.

De gemeente stelt zich op het standpunt dat de Staat gelet op het vorenstaande de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het tijdelijke gebruik van het perceel. De gemeente is daarom van mening dat er in dit geval sprake is van maar één serieuze gegadigde.

Niet eens met voornemen?

Iedere andere gegadigde die vindt dat hij ook voor dit recht in aanmerking zou moeten komen, dient binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie (19 juni 2024) een kort geding aanhangig te hebben gemaakt met betrekking tot deze zaak bij de rechtbank Noord-Nederland.

Vragen?

Vul het ‘Reactieformulier Grond en Vastgoed’ in. Het publicatienummer is: 2024-134620.