Inhoudsopgave:

Beperkte wijziging

Voor dit initiatief is een beperkte wijziging nodig van gemeentelijke gronden die de Dairy Campus in gebruik heeft. De wijziging maakt mogelijk dat de Diary Campus dezelfde oppervlakte aan grond behoudt en tegelijk het initiatief voldoende grond in gebruik kan krijgen.

Teelt van Olifantsgras (Miscanthus)

Met het verpachten van de desbetreffende landerijen in Middelsee aan Fokkens Grondgoed B.V. geeft de gemeente Leeuwarden invulling aan de uitvoering van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2024 – 2027.

De gemeente wil met de teelt van olifantsgras de markt van biobased materialen stimuleren. Het is een denkbaar scenario dat de woningen die in de toekomst gebouwd gaan worden op deze locatie, gebouwd  worden met het ter plaatse geteelde olifantsgras.

Fokkens Grondgoed B.V. heeft de gemeente een uitgewerkt plan gepresenteerd waarmee zij op  korte termijn (per 1 januari 2025) kan starten met de teelt van olifantsgras. Door dit initiatief te faciliteren kan de gemeente haar beleidsdoelstellingen tijdig behalen. Bovendien stimuleert de gemeente hiermee de voortgang van de woningbouwproductie in de Zuidlanden en Middelsee.

Kort geding

Heeft u bedenkingen tegen het (voorgenomen) verpachting omdat u vindt dat u ook voor een pachtovereenkomst voor dit specifieke gebruik in aanmerking dient te komen, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie (24 juni 2024) een kort geding aanhangig te maken bij de Rechtbank Noord-Nederland.

Vragen?

Vul het ‘Reactieformulier Grond en Vastgoed’ in. Het publicatienummer is: 2024-135415.