Inhoudsopgave:

3 hoofdopgaven

Het beleidskader water brengt verschillende waterthema’s samen in één beleidsdocument. Zodat we daarmee ook duidelijk maken wat de rol en doelen van de gemeente Leeuwarden zijn als het over water gaat. Met 3 hoofdopgaven en daarbij de belangrijkste thema’s, wordt duidelijk waar de gemeente de komende jaren het verschil wil maken.

Hoofdopgave 1. Onze basis toekomstbestendig op orde

Dit houdt in dat we aan onze gemeentelijke zorgplichten voldoen, onder andere op het gebied van grondwater, wateroverlast en riolering.

Hoofdopgave 2. In de tweede plaats willen we het water benutten voor een gezonde en duurzame leefomgeving voor alle inwoners van gemeente Leeuwarden.

Dit betekent dat we actief kijken hoe water een grotere rol kan spelen in onze doelen op het gebied van gezondheid leefbaarheid en vrije tijd.

Hoofdopgave 3. In de derde plaats is water er om te verwaarden.

Dit betekent dat water gebruikt kan worden om er geld aan te verdienen, bijvoorbeeld door waterrecreatie.

Reageren op het ontwerp beleidskader water

Het ontwerp beleidskader water ligt van zaterdag 18 juli tot en met 26 september 2024 ter inzage op het gemeentehuis. Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en het proces.

Zienswijze indienen

Bent u het met bepaalde punten niet eens? Dan kunt u uw reactie geven door een officiële zienswijze in te dienen. De reacties worden door het college van burgemeester en wethouders meegenomen als het plan wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Planning

  • Inwoners kunnen van 18 juli tot en met 26 september reageren op het beleidskader water.
  • De gemeente verzamelt daarna alle reacties en reageert daarop in een document. Dat document heet een zienswijzenota.
  • Het college van burgemeester en wethouders stuurt het beleidskader water met de zienswijzenota vervolgens naar de gemeenteraad.
  • De gemeenteraad kan alle reacties meenemen in zijn keuze en neemt dan een besluit over het beleidskader.
  • We verwachten dat dit in 2024 gebeurt. Inwoners kunnen dan ook nog hun mening geven door in te spreken bij de gemeenteraad.

Vragen?

Stuur een e-mail naar duurzaamheid@leeuwarden.nl of neem contact op met de gemeente Leeuwarden.