Inhoudsopgave:

Werkzaamheden

Een belangrijk doel van het opknappen van de Westersingel en de Pier Panderstraat is het terugbrengen van de snelheid in beide straten naar 30 kilometer per uur. Ook wordt de plek om over te steken bij de Molenstraat en Fonteinstraat verbeterd, de bestaande bomen worden vervangen en er komt meer groen.

Vervangen en versterken delen kademuur

Naast het opknappen wordt ook een deel van de kademuur vervangen en een ander deel van de kademuur sterker gemaakt. Dit is nodig omdat op deze delen de palen onder de kademuur zijn beschadigd. Hierdoor zijn ze niet meer sterk genoeg om de kademuur te ondersteunen.

Voorlopig ontwerp

Op 12 juni 2024 is het voorlopig ontwerp van de herinrichting Westersingel en Pier Panderstraat aan de buurt gepresenteerd in wijkgebouw de Remise. Met de gekregen opmerkingen werkt de gemeente het ontwerp nu definitief uit. We verwachten dat het definitief ontwerp eind oktober op deze pagina geplaatst wordt. Daarna wordt het ontwerp technisch uitgewerkt en kunnen bedrijven inschrijven om de werkzaamheden uit te voeren, dit wordt ook wel aanbesteding genoemd.

Planning werkzaamheden

De bedoeling is dat er in maart 2025 gestart wordt met de werkzaamheden. Vooraf wordt een inloopmoment voor de omgeving georganiseerd, waar vragen kunnen worden gesteld over de uitvoering, planning en overlast. Hierbij zijn ook contactpersonen van de gemeente aanwezig, die meer over de werkzaamheden weten.