Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Lion het stadhuis in de lente

EK voetbal

Het Europees Kampioenschap Voetbal 2021 (EURO 2020) staat bijna op het punt van beginnen. Een feestelijke aangelegenheid uiteraard, maar wel een festiviteit waarbij óók de huidige coronamaatregelen gelden.
Om ons heen zien we langzaamaan dat horecazaken EK-plannen aan het maken zijn. I.v.m. de coronamaatregelen (in het bijzonder het verbod op beeldschermen op terrassen), en de onduidelijkheid hoe deze er over enige weken uitzien, maakt de voorbereiding hierop lastig.

De huidige landelijke richtlijnen dienen opgevolgd te worden, deze zijn leidend. Houd daarom de landelijke berichtgeving in de gaten en stem dit via de sociale mediakanalen af met uw bezoekers:

In de laatste persconferentie gaf demissionair premier Rutte aan dat beeldschermen op het terras expliciet niet zijn toegestaan. Rutte: ,,Schermen hebben een aanzuigende werking, je krijgt veel meer drukte.’’ Ondanks meerdere verzoeken én de lobby van KHN kan er (nog) geen toestemming verleend worden voor beeldschermen op terrassen. Op 22 juni a.s. is er een nieuwe persconferentie, waarbij eventuele versoepelingen vanaf 30 juni ingaan. In de tweede helft van juni kijkt het Kabinet opnieuw of er toch schermen kunnen komen. Mogelijk dat er ná de poulefase meer mogelijkheden zijn, want de besluitvorming over mogelijke versoepelingen van coronamaatregelen zit precies middenin de EK-periode.

Ook de Koninklijke Horeca Nederland roept op om voor nu de voorwaarden strikt na te leven, waardoor de kans groter is dat het volgende landelijke afwegingsmoment gunstig(er) uitvalt. Blijf aandacht houden voor de 1,5 meter afstand, het placeren van mensen, het maximaal aantal bezoekers en hanteer strikt de sluitingstijden. Reguleer en voorkomen mogelijke wachtrijen. Advies is ook om via uw reguliere sociale mediakanalen hierover te communiceren met uw bezoekers.

Ondanks de beperkende maatregelen, hopen we toch dat u als ondernemer kan gaan genieten van de komende EK-periode!