Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Lion het stadhuis in de lente

Plakken verkiezingsposters verkiezingen Tweede Kamer

Publicatiedatum: 
11 jan 2021

Woensdag 17 maart 2021 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Daarvoor worden gemeentelijke publicatieborden geplaatst.

Gang van zaken

De borden worden uiterlijk 6 weken voor de verkiezingsdag op verschillende locaties binnen  de gemeente Leeuwarden geplaatst. Nadat de borden er staan, worden de posters door de gemeente op de verkiezingsborden geplakt.

Wilt u met een poster van uw partij op de borden? Lever dan zo snel mogelijk 100 posters op A2 formaat of kleiner bij ons in. A2 formaat is: 42 x 59,4 cm. Wij vragen u de naam en het telefoonnummer van een contactpersoon van uw partij bij de posters te stoppen.

Zelf posters plakken is niet toegestaan.

Plakbeleid

Om iedereen een gelijke kans te geven om posters op te laten hangen, zijn er regels opgesteld:

  • De gemeente plaatst de borden en plakt de posters. Er wordt geen toestemming verleend voor het ophangen van posters aan, op of boven de openbare weg of grond, of aan gemeentelijke eigendommen.
  • Per publicatiebord wordt 1 poster per partij geplakt, op volgorde van lijstnummering.
  • Door de beperkte ruimte worden alleen posters in formaat A2 of kleiner geplakt.

Aanleveren posters

Wanneer? Zo snel mogelijk.
Waar? Gemeentehuis, balie Service en Informatie, t.a.v. Walter Miedema, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden.