Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Lion het stadhuis in de lente

Regeling voor tegemoetkoming minima in de maak

Publicatiedatum: 
23 nov 2021

De gemeente is bezig met ontwikkelen van een regeling voor de nood die er, door de sterk stijgende energieprijzen, nu bij een deel van de inwoners is. “Een verhoging van 50 of 100 euro per maand is voor een deel van de inwoners niet op te hoesten,” aldus wethouder Hein Kuiken. In december neemt het college een besluit over de regeling. De verwachting is dat mensen in vanaf begin 2022 voor de regeling bij de gemeente terecht kunnen.

Houd de website van het Energieloket en onze Facebookpagina in de gaten voor nieuws. Probeer te besparen op je energieverbruik. Kleine aanpassingen kunnen op jaarbasis heel veel energieverbruik en geld schelen. De energiecoaches helpen jou daar gratis bij. Ze kunnen jou bijvoorbeeld direct al helpen met inzicht krijgen in jouw eigen energieverbruik en bekijken of jouw cv-ketel zuiniger afgesteld kan worden. Je houdt hetzelfde comfort in je huis, maar verbruikt minder gas of elektra.

Ontvang je een (bijstands)uitkering of kom je rond van een minimaal inkomen? Vraag dan ook gratis de Energiebox aan met energiebesparende producten.